Συχνές ερωτήσεις

1. Χάνω περισσότερα μαλλιά από ό, τι πρέπει; πόσες τρίχες πέφτουν σε μια μέρα;

Μην απογοητευτείτε αμέσως όταν δείτε περισσότερα μαλλιά στην αποχέτευση της μπανιέρας σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, άνδρες και γυναίκες χάνουν μεταξύ 50 και 100 τρίχες την ημέρα, ακόμη και έως 150 σε ορισμένες περιπτώσεις. Σε μεγαλύτερες ηλικίες, τα μαλλιά γίνονται πιο λεπτά και εύθραυστα και ως εκ τούτου, σπάζουν ευκολότερα από ό, τι στις μικρές ηλικίες. Η απώλεια πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων και άλλων ορμονικών παραγόντων προκαλούν συρρίκνωση των τριχικών θυλάκων, περιορίζοντας τον μηχανισμό για την ανάπτυξη νέων μαλλιών. Έτσι στα επόμενα χρόνια, η αραίωση γίνεται πιο ορατή. Μπορείτε να διατηρήσετε την πυκνότητα των μαλλιών ακολουθώντας εφαρμογές Lazer στα κέντρα FAIR HAIR και πάντα έναν συνδυασμό προϊόντων.

2. Πώς μπορώ να ξέρω εάν η τριχόπτωση μου οφείλεται στην ανδρογενετικού τύπου φαλάκρα;

Η φαλακρά είναι μια αργή διαδικασία που μπορεί να πάρει σημαντικό χρόνο για να γίνει ορατή. Ο εντοπισμός της πρώτης φάσης της τριχόπτωσης που οδηγεί σε φαλάκρα είναι δύσκολη και μερικές φορές δύσκολο να προσδιοριστεί. Εδώ έρχονται τα κέντρα Fair Hair και με την ειδική τριχολογική εξέταση προσδιορίζουμε τον τύπο της τριχόπτωσης μαζί με οποιοδήποτε από τα σημάδια που θα οδηγήσει σε αραίωση, υπερβολική απώλεια μαλλιών και κατ’ επέκταση φαλακρά.

3. Μπορώ να σταματήσω την κληρονομική φαλάκρα ;

Είναι ένα κοινό πρόβλημα μαλλιών για τους άνδρες περισσότερο, σε όλο τον κόσμο. Δεν συμβαίνει όμως εν μία νυκτί. Αυτή η αργή διαδικασία διαρκεί από μερικά χρόνια έως αρκετές δεκαετίες. Η ανδρικού τύπου φαλάκρα, που ονομάζεται επίσης ανδρογενής αλωπεκία, είναι περισσότερο κληρονομική κατάσταση, παρόλο που η ορμονική ανισορροπία μπορεί να ενισχύσει την τριχόπτωση. Ένα από τα κλειδιά για να σταματήσει η εξέλιξή του είναι να παρατηρήσετε τα σημάδια στο αρχικό στάδιο και να αναλάβετε δράση το συντομότερο δυνατό. Εξιδανικευμένοι συνδυασμοί προϊόντων Fair Hair μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την επίδραση της τριχόπτωσης. Όσο νωρίτερα κάνετε δράση, τόσο περισσότερα μαλλιά μπορείτε να διατηρήσετε .

4. Είναι ασφαλές να χρησιμοποιώ πιστολάκι μετά το λούσιμο;

Δεν υπάρχουν πολλές κλινικές αποδείξεις ότι η χρήση μιας επαγγελματικής συσκευης καταστρέφει τον ιστό του τριχωτού της κεφαλής, οπότε είναι κατάλληλο ακόμη και για ένα φαλακρό άτομο. Όμως, η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει επιπλέον πίεση στις ρίζες, σπάσιμο στις των μαλλιών και αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Στα κέντρα Fair Hair σας δείχνουμε τον σωστό τρόπο για την φροντίδα των μαλλιών σας.

5. Μπορώ να βγάλω νέα μαλλιά;

Όταν η τριχόπτωση σας ‘χτυπά την πόρτα’, ο στόχος σας πρέπει να είναι η τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών και η ενίσχυση των τριχικών θυλάκων των μαλλιών. Και «ναι», είναι δυνατό να βγουν νέα μαλλιά, σταδιακά και με υπομονή, ώστε να καλύψετε την αραίωση με τις εφαρμογές Lazer στα κέντρα Fair Hair.

6. Διατρέχω τον κίνδυνο υπερβολικού στυλ; Λακ, Gel, πηλός, βαφές μαλλιών, περμανάντ και άλλες επιθετικές μέθοδοι

Σας προτείνουμε το συντομότερο δυνατό μια τριχολογική εξέταση! Κινδυνεύετε από τριχόπτωση. Στο εμπόριο οι κατασκευαστές γεμίζουν τις αγορές περιποίησης μαλλιών με πολύ χαμηλής ποιότητας προϊόντα με επιβλαβή χημικές πρώτες ύλες που ενδέχεται να βλάψουν τα λαμπερά μαλλιά σας. Εκτός από τους χημικούς παράγοντες, η συνεχής ταλαιπωρία με βαφές, ακατάλληλα κουρέματα, extension, ίσιωμα κλπ μπορούν και σίγουρα θα προκαλέσουν ζημιά. Όλος αυτός ο κύκλος επιθετικών μεθόδων σε συνδυασμό με ακατάλληλα προϊόντα styling, επηρεάζουν τη θρεπτική ανάπτυξη των υγιών μαλλιών. Τα προϊόντα FAIR HAIR που αφορούν το styling μαλλιών προσφέρουν αρχικά ενυδάτωση χωρίς να αφήνουν κατάλοιπα και να επιβαρύνουν τα μαλλιά. Χαρίζουν λάμψη, όγκο και ελαστικότητα.

7. Το συχνό χτένισμα-βούρτσισμα προκαλεί απώλεια μαλλιών;

Το επιθετικό βούρτσισμα είτε σε βρεγμένα, ποσό μάλλον σε στεγνά μαλλιά οδηγεί σε θραύση και αποκόλληση των μαλλιών από υπερβολική έλξη. Η σωστή χρήση βουρτας προάγει την υγεία των μαλλιών. Ωστόσο η χρήση σκληρής βούρτσας, χτένας κλπ μπορεί να οδηγήσει σταδιακά σε ψαλίδα και αφυδάτωση των μαλλιών. Στα κέντρα Fair Hair μπορείτε να ενημερωθείτε για την σωστή περιποίηση και φροντίδα των μαλλιών σας.

8. Το ξύρισμα αυξάνει την ανάπτυξη των μαλλιών;

Με απλά λόγια: δεν είναι παρά ένα παραμύθι. Δεν υπάρχει σχέση μεταξύ ξυρίσματος και πρόληψης της φαλάκρας ή της τριχόπτωσης. Η διάμετρος των τριχοθυλακίων δεν μπορεί να αυξηθεί με το ξύρισμα. Αντιθέτως το σωστό κούρεμα βοηθά στην απομάκρυνση των κατεστραμμένων και αδύναμων μαλλιών που επηρεάζονται από υπερβολικό styling (αφρός, λακ, Gel, πηλός, σιλικόνη, κερί) ή χρησιμοποιώντας επιβλαβείς, σκληρές χημικές ουσίες για μεγάλο χρονικό διάστημα (βαφές, περμανάντ , ισιωτική κλπ).

9. Η πιτυρίδα προκαλεί απώλεια μαλλιών;

Η πιτυρίδα στο τριχωτό της κεφαλής προκαλεί σταδιακά και μακροχρόνια απώλεια μαλλιών ή αραίωση. Αυτές οι λευκές νιφάδες δέρματος δημιουργούν φαγούρα. Η παρατεταμένη φαγούρα οδηγεί σε άμεση προτροπή για το ξύσιμο του τριχωτού της κεφαλής. Το υπερβολικό ξύσιμο τραυματίζει τους θύλακες των μαλλιών σας, καλλιεργεί τους μύκητες, σχηματίζει εξανθήματα και δημιουργεί άλλες δερματολογικές καταστάσεις που οδηγούν σε απώλεια μαλλιών.

10.H έντονη λιπαρότητα επιβαρύνει τα μαλλιά?

Η λιπαρότητα καθώς και η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα είναι παθήσεις που επιβαρύνουν το θύλακα της τρίχας και σταδιακά οδηγούν σε απώλεια μαλλιών. Η υπερπαραγωγή σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες δημιουργεί ακατάλληλες συνθήκες στο τριχωτό της κεφαλής. Το γεγονός αυτό οδηγεί σε υπερβολική συγκέντρωση λίπους με αποτέλεσμα τα μαλλιά να παγιδεύονται από αυτό, να «λαδώνουν» και να χάνουν τον όγκο τους. Ο κατάλληλος συνδυασμός προϊόντων FAIR HAIR (σαμπουάν – λοσιόν) επαναφέρει την σωστή λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής χαρίζοντας στα μαλλιά λάμψη και όγκο.

11. Είναι μόνιμη κατάσταση η τριχόπτωση;

Εκτός από την απώλεια λόγω γενετικών παραγόντων, η τριχόπτωση είναι προσωρινή. Στην πραγματικότητα μια εγκυμοσύνη, μια φαρμακευτική αγωγή, ένα απότομο σωματικό στρες, αποδιοργανώνουν την σωστή απορρόφηση βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και είναι αιτία προσωρινής τριχόπτωσης. Με την κατάλληλη αγωγή των προϊόντων Fair Hair , τα μαλλιά σας θα ανακτήσουν και πάλι την λάμψη τους και η φυσιολογική υγιής κατάσταση θα επανέλθει στο τριχωτό της κεφαλης.

12. Τα μαλλιά μου πέφτουν στο λούσιμο. Πρέπει να τα πλένω λιγότερο;

Η καθημερινή καθαριότητα με τo σαμπουάν Fair Hair βοηθά στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σας και σίγουρα δεν σχετίζεται με φαλάκρα ή τριχόπτωση. Εδώ λοιπόν, το πρωταρχικό μέλημα δεν είναι να σταματήσει το λούσιμο, είναι η παύση των προϊόντων που καταστρέφουν τις ρίζες των μαλλιών.

13. Δεν μπορώ να μακρύνω τα μαλλιά μου. Μπορώ να τα ενισχύσω;

Κατά μέσο όρο τα μαλλιά μεγαλώνουν περίπου ένα πόντο ανά μήνα. Η υγιής ανάπτυξης των μαλλιών απαιτεί την ενίσχυση της θρεπτικής κατάστασης του τριχωτού της κεφαλής, ώστε να τονώσει τους θύλακες των μαλλιών και να μεγαλώνουν κανονικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζεστε τα υψηλής ποιότητας συστατικά των ενισχυτικών λοσιόν Fair Hair, για εντυπωσιακά και ταχύτερα αποτελέσματα.

14. Μπορούν τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τριχόπτωση;

Η τριχόπτωση δεν είναι πρόβλημα μόνο για ενήλικες και ηλικιωμένους. Το 3% των παιδιών που επισκέπτονται παιδιάτρους αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα. Τα προβλήματα των μαλλιών σε παιδιά ηλικίας 26 μηνών και άνω μπορεί να είναι τρομακτικά (έκζεμα, νινιδά, δερματοφυτα), αλλά ναι, η σωστή αγωγή μπορεί να ανακουφίσει με επιτυχία το πρόβλημα. Άλλες κοινή αιτία είναι το παιδί να τραβά ή να βγάζει τα δικά του μαλλιά (τριχοτιλλομανία). Η επικοινωνία με τα κέντρα Fair Hair είναι απαραίτητη γιατί σε πολλές περιπτώσεις η λύση μπορεί να είναι απλή.

15. Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δείτε αποτελέσματα στη λύση της τριχόπτωσης;

Από τον 1ο μήνα σταματά η τριχόπτωση, με τον κατάλληλο συνδυασμό προϊόντων και τις εφαρμογές lazer στα κέντρα FAIR HAIR σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Μπορεί όμως να αναμένονται παραλλαγές από άτομο σε άτομο. Χρειάζονται περίπου 5 έως 7 μήνες για να πάρετε οποιαδήποτε οπτική διαφορά λόγω του κύκλου ανάπτυξης μαλλιών. Κάθε φάση ανάπτυξης μαλλιών διαρκεί τουλάχιστον 5 μήνες για να ολοκληρωθεί. Η λύση για την τριχόπτωση ξεκινά να λειτουργεί από την κατάσταση των θυλάκων των μαλλιών σε σχέση με το στάδιο της τριχόπτωσης. Το χρονικό πλαίσιο της αγωγής ποικίλλει ανάλογα με τον χρόνο εμφάνισης του προβλήματος .

Το συμπέρασμα

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η πρόληψη. Αντί να αρχίσετε να ζείτε με προβλήματα τριχόπτωσης, επισκεφθείτε τα κέντρα FAIR HAIR για την τριχολογική εξέταση και δώστε υγεία στα μαλλιά σας.